تنها راهکار افزایش اعتماد به نفس

تنها راهکار افزایش اعتماد به نفس
به طور کلی اعتماد به نفس یعنی یک نفر به توان و توانمندی خودش باور و اعتماد داشته باشد.
چطور به می توانیم به این باور برسیم؟ با عشق به خود.
عشق به خود یا خوشتن دوستی تنها راه افزایش اعتماد به نفس است. اگر من بتوانم خودم را با تمام شرایط و ظاهری که الان دارم بپذیرم و به خودم عشق بورزم می توانم اعتماد به نفس بالایی را تجربه کنم.
عشق به خود
عشق به خود، صفتی است که در فرهنگ ما نفی می شود و با خود شیفتگی اشتباه گرفته می شود. معمولا به ما می گویند که باید دیگران را دوست داشته باشید اما موضوع جالب اینجاست که اگر فردی نتواند خودش را دوست داشته باشد نمی تواند دیگران را هم دوست داشته باشد. در واقع عشق به دیگران رابطه مستقیمی با میزان عشق به خود دارد.
اگر ما به اندازه کافی خود را دوست داشته باشیم:
- هرگز منتظر تایید دیگران نخواهیم ماند. این بدان معنی است که من ارزشمند هستم به همان اندازه که خودم می گویم نه آن میزان که دیگران تعیین می کنند. با عشق به خود هرگز به دنبال جلب نظر دیگران نخواهیم بود.
- دیگران را مجبور به جلب رضایتمان نخواهیم کرد. به طور کلی تعریف عشق این است که اجازه دهیم کسانی که دوستشان داریم همان طوری که دوست دارند باشند بدون اینکه آنها را وادار کنیم رضایت ما را جلب کنند.
راهکارهای افزایش اعتماد به نفس
این راهکارها در واقع همان تمرینات عشق به خود است:
- کنترل فکر: اولین شفقت ورزی، از فکر شما آغاز می شود. باید ابتدا یاد بگیریم ک افکارمان را کنترل کنیم و این کار مستلزم آگاهی به خود است.
به عنوان مثال وقتی متوجه شدید که یک عبارت منفی درمورد خودتان گفتید، باید این زنگ در سرتان به صدا در بیاید که این حرف من یعنی خود بیزای و الان باید متوجه شوم و دیگر این حرف را تکرار نکنم.
- پذیرفتن خود: باید این باور که من فقط یک تصور ذهنی از خودم دارم و باید همیشه مثبت و عالی باشم و همیشه احساس خوبی داشته باشم را کنار بگذارید.
مثلا اگر کسی الان از شما بپرسد که آیا خودتان را دوست دارید؟ ممکن است در آن لحظه احساس خوبی نسبت به خودتان نداشته باشید و محکم بگوید نه.
ارزش شما توسط خودتان تعیین می شود بدون اینکه نیاز باشد درباره آن به کسی توضیح دهید. ارزش شما هیچ ارتباطی با رفتارها و احساسات شما ندارد.
راهکار افزایش اعتماد به نفس:
- انتخاب تصویری مثبت : شما می توانید تصویری که از خود دارید را عوض کنید و یا انتخاب کنید که چه تصویری از خود در ذهنتون جا دادید.
گاهی از خود بیزای ها وتصویر منفی ناشی از رفتارهایی است که خودمون با قصد انجام می دهیم. مثلا یک نفر از هوش شما تعریف می کند وشما در جواب می گویید نه من آنقدر هم که شما می گویید با هوش نیستم و فقط شانس آوردم.
- کنار گذاشتن حسادت : خود حسادت و حسد ورزی نوعی خود تحقیری محسوب می شود. با مقایسه خود با دیگران و این تصور که کمتر از سایرین مورد محبت قرار می گیرند، دیگران را بهتر از خود تان تصور می کنید.
با تمرین عشق به خود آنقدر اعتماد به نفس شما بالا خواهد رفت که دیگر خودتان را با دیگران مقایسه نمی کنید و این حس حسادت کم کم از بین خواهد رفت.
- تهیه یک لیست : همین الان یک کاغذ و خودکار بردارید و لیست تمام ویژگی های مثبت خود را بنویسید. مواردی را یادداشت کنید که به شما احساس ارزشمندی را القا می کند.
- تمرین آینه : هر شب قبل از خواب در مقابل یک آینه بایستید و با خودتان بگویید:
عزیزم خیلی دوستت دارم برای انجام هر کار مثبتی که امروز انجام داده ایی از تو تشکر می کنم. دوستت دارم بدون چون و چرا.
مزایای بی علاقگی به خود
معمولا خود بی زاری برای ما مزایایی به همراه دارد:
اول اینکه : بهانه ایی دست و پا کرده اید که چرا نمی توانید مورد علاقه دیگران واقع شوید یعنی دیگران شما را دوست ندارند چون شما اصلا دوست داشتنی نیستید.
دوم اینکه : دلسوزی و توجه دیگران را دریافت می کنید.
سوم اینکه : می توانید همیشه مشغول شکایت کردن از شرایط خودتان باشید.
چهارم اینکه : نپذیرفتن مسئولیت زندگی خود به این دلیل که خود را لایق شادی نمی دانید و همیشه باید حسرت زندگی دیگران را بخورید.
دیدگاهتان را بنویسید