پیدا کردن رسالت زندگی خود:
![](https://ghamkhar.com/wp-content/uploads/2020/06/fuu-j-r2nJPbEYuSQ-unsplash-e1593509436432.jpg)
پیدا کردن رسالت زندگی خود:
رسالت زندگی یعنی معنا و مفهوم زندگی یک انسان ، دلیل به دنیا آمدن او و هدف غایی مارا تعیین می کند. رسالت زندگی و ماموریت ما کل نقشه عمر ما را مشخص می کند.این همان چرایی زندگی ماست که برای هر فرد منحصر به فرد و مخصوص خود اوست.اکثرا زمانیکه از افراد درباره رسالت زندگی اشان سوال می شود دچار سردرگمی می شوند و جوابی برای آن ندارند و گاهی خیلی از آنها حتی برای یک بار هم به این موضوع فکر نکرده اند و این به علت تفکر آینه ایی است که در ادامه درباره آن توضیح خواهم داد.پاسخ دادن به این سوال بزرگ باعث می شود انسان ها به مهم ترین و عمیق ترین ارزش های زندگی خود دست پیدا کنندو به بهترین خود در این دنیا تبدیل شوند و از انجام هر کاری که در اراده خود اوست لذت ببرد و در نتیجه میزان رضایت مندی فرد و احساس خوشبختی در او افزایش یابد.
ارزش ها :
شناسایی ارزش ها یکی از ابتدایی ترین راههای کشف رسالت خود در زندگی است.ارزش ها کیفیت مطلوب رفتار ما را توصیف می کنند.اگرروزانه کارهایی را انجام می دهید که بار باورها و ارزش های شما منطبق نیستد در واقع هرگز به رضایتمندی نخواهید رسید.
از کجا بدانم که ارزش های من چیست ؟
با پرسیدن سوال های زیر می توانید ارزش های خود را کشف کنید :
- با انجام چه کارهایی احساس خوبی دارم ؟
- دوست دارم در زمان ها ی مختلف زندگی چگونه انسانی باشم ؟
- دوست دارم دیگران درباره من چه بگویند ؟
- دوست دارم دیگران مرا چگونه ببینند؟
- دوست دارم چگونه انسانی باشم ؟
- چه چیزی واقعا برایم اهمیت دارد ؟
- چه چیزی در زندگی واقعا می خواهم و حاضر هستم بهای آنرا نیز پرداخت کنم ؟
موانع کشف رسالت فردی:
- زندگی آینه ایی : اگر ماموریت زندگی ما بر اساس آنچه مردم و اطرافیان ما انجام می دهند باشد ،هرگز به چشم انداز واقعی خود در زندگی اتان نخواهید رسید.این بدان معنی است که شما زندگی اتان رادرست مانند اطرافیانتان شکل دهید نه بر اساس علایق و ارزش های خودتان .درست مانند یک آینه عمل کردن ، همه شبیه به هم بدون در نظر گرفتن تفاوت ها و استعدادها.چیزی که در جامعه امروز بخصوص مشاغل به کرات دیده می شود.این یعنی زندگی ما به تاتری تبدیل می شود که نمایشنامه آن را دیگران می نویسند نه خودمان .
- اگر انتخاب ها بر اساس توهم و غیر واقعی باشد ، آنگاه انتخاب هایی که انجام می دهیم بر اساس ارزش های خود نخواهد بود.
- اگر انتخاب رسالت فردی بر مبنای نیازهای اقتصادی و اجتماعی باشد و از نیازهای معنوی و درونی مان چشم پوشی کنیم ، انتخاب های ما باعث بی تعادلی و دور شدن از رسالت واقعی مان می شود.
نوشتن رسالت زندگی :
نوشتن رسالت زندگی و کشف چرایی آن به معنای ایجادحس هدفمندی و معناداری زندگی است.این یعنی نوشتن هدفی قدرتمند که در ما انگیزه بسیار قوی ایجاد می کند که شجاعت پرداخت بهای آنرا در ما به وجود می آورد.
ویکتور فرانکل
ما ماموریتی را که در زندگی داریم کشف می کنیم ، نه ایجاد
همه ما یک راهنمای درونی داریم که ما را در رسیدن به رسالتمان یاری می کند ، فقط کافیست به آن گوش فرا دهیم.فراتکل می گوید : ” هر کس در زندگی اش حرفه یا ماموریتی دارد …. از این رو، نه کسی می تواند جانشین او شود نه زندگی اش تکرار می شود”
رسالت و معنای زندگی ما از درون ما می آید م ما به عنوان افرادی عامل ، می توانیم آنچه از زندگی می خواهیم بدست آوریم و تبدیل به آدمی شویم که آرزوی آن را داریم.
دیدگاهتان را بنویسید