چگونه ارتباط موثر داشته باشیم

چگونه ارتباط موثر داشته باشیم
شیوه صحیح ارتباط با دیگران یک مهارت است. زمانی که از کلمه مهارت استفاده می کنیم بدان معنی است که ارتباطات صحیح یادگرفتنی است . اگر ما این توانایی را داشته باشیم که بتوانیم ارتباط خوبی با اطرافیانمان برقرار کنیم، می توانیم در زندگی شخصی، زندگی کاری و ارتباطات با دیگران موفق عمل کنیم.
شیوه صحیح ارتباط یک هنر است که می تواند به ما در زندگی بسیار کمک کند.ارتباط غیر موثر باعث ایجاد مشکلات در رابط عاطفی و ازدواج و همچنین کاهش همکاری در محیط کار و افزایش تنش در اجتماع می شود.
بهترین شیوه ارتباط موثر
ساده ترین و بهترین شیوه ارتباط موثر استفاده از کلمه ” من ” به جای کلمه ” تو ” است. این بدان معنی است که همیشه به یاد داشته باشیم که درباره خودمان در اتباطات صحبت کنیم. به عنوان مثال:
- من دیشب به خاطر حرف بدی که زدی ناراحت شدم.
- من خوشحال می شم اگر…
- من ناراحت شدم به خاطر….
- من احساس می کنم….
- من سعی می کنم…..
به جای استفاده از:
- تو دیشب منو ناراحت کردی.
- تو باید کاری می کردی که خوشحال بشم.
- تو منو ناراحت کردی …..
- تو همیشه کارت همینه….
- تو همیشه دیر سرکار حاضر می شی.
زمانی که ما از من استفاده می کنیم، در واقع گارد طرف مقابل را می شکونیم و فرد مقابل حرف ما را قبول می کند زیرا به طرف مقابل حمله نکرده ایم اما زمانی که از تو استفاده می کنم، مثل این است که تفنگ برداشته ایم و به طرف مقابل شلیک می کنیم ،طرف مقابل سعی می کند از موقعیت خودش دفاع کند .
چگونه ارتباط موثر داشته باشیم
برای کاربرد بهتر من باید سه نکته را در نظر بگیریم و گفتگوی ما باید در یک قالب قرار بگیرد. در جمله شروع شونده با من حتما این سه قانون را رعایت کنید:
- در چه موقعیتی
- چه کاری
- چه احساسی در من ایجاد شد.
به عنوان مثال:
“من دیشب به خاطر این که در مهمانی حرف بدی جلوی دیگران به من زدی خیلی ناراحت شدم.”
مبهم حرف زدن و کلی گویی باعث قطع شدن ارتباط می شود.به عنوان مثال:
من امروز حوصله ندارم.
من امروز بهم ریخته هستم.
یک تکنیک بسیار ساده که می تواند به ارتباط موثر کمک کند“تکنیک زمزم” است.
این اسم مخفف چهار بخش یک گفتگوی صحیح است:
چگونه ارتباط موثر داشته باشیم:
- زمان گفتگو : همیشه باید در نظر بگیریم چه زمانی مناسب است که من شروع به گفتگو با همسرم ، رئیسم ، همکارم و یا دوستانم کنم. تعیین زمان گفتگو با شناختی که از طرف مقابلم دارم، مشخص می شود.
- مکان گفتگو : باید بدانیم که کجا باید گفتگو را شروع کنیم. به عنوان مثال اگر من تصمیم دارم با همسرم صحبت کنم و از احساسم به او بگویم آیا در مهمانی موثر است و یا آیا صحبت کردن با رئیسم جلوی در اتاقش مناست است؟
- زبان گفتگو : زمانی شروع به صحبت می کنیم باید مواظب لحن صحبت کردن باشم . لحن تاثیر بسیار زیادی در ارتباطات خواهد داشت.
- میزان گفتگو : میزان انتقادی که از طرف مقابلمان داریم بسیار مهم است و باید حتما فقط در مورد همان موضوع باشد . به عنوان مثال فردی از طرف مقابلش ناراحت شده است و این ناراحتی را به یک اتفاق در چندین سال پیش ربط می دهد و می گوید تو همه همینطور هستی. برای یک ارتباط سالم فقط باید در مورد اتفاق پیش آمده صحبت کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید