زبان بدن در مصاحبه کاری و استخدام
![](https://ghamkhar.com/wp-content/uploads/2022/01/job-4131482-scaled.jpg)
زبان بدن در مصاحبه کاری و استخدام
زبان بدن در مصاحبه کاری و استخدام: با توجه به تجربه شخصی خود در کار استخدام، بیشتر مصاحبه های کاری چندان موفقیت آمیز نیستند.
تحقیقات نشان داده که رابطه مستقیمی بین اینکه مصاحبه کننده تا چه میزان از مصابه شونده خوشش آمده است یا خیر، در استخدام شخص تاثیر گذار است.
در انتهای مصاحبه کاری بیشتر اطلاعات بدست آمده از رزومه فرد، اطلاعات جمع آوری شده از مصاحبه، همه و همه فراموش می شوند. آنچه به یاد می ماند تاثیری است که متقاضی بر مصاحبه کننده بر جای گذاشته است.
بنابراین در کنار جمع آوری یک رزومه کاری قوی باید تمام تلاش خود را در مورد تاثیرگذاری بیشتر داشته باشیم.
یکی از ابزارهایی که به تاثیرگذاری بیشتر ما در مصاحبه کننده کمک خواهد کرد، زبان بدن ما است.
زبان بدن به ما کمک می کنه قبل از اینکه حتی کلامی از دهان ما بیرون بیاید در طرف مقابل تاثیر مثبت داشته باشیم و البته یک سری سیگنال های مثبت مثل: قدرت، تخصص، اعتماد به نفس و البته جذابیت را به مصاحبه کننده انتقال دهیم.
فقط قبل از اینکه تکنیک های زبان بدن رو بدانید یک نکته را هرگز فراموش نکنید که زبان بدن مثل یک لباسی هستش که باید اندازه شما باشد.
این یعنی باید اینقدر زبان بدن رو تمرین کنید تا جزوی از شما و ظاهر شما بشود.
اگر در زبان بدن تمرین نداشته باشید بسیار مصنوعی خواهد و البته نتیجه عکس برا شما به ارمغان خواهد آورد.
ده نکته طلایی برای مصاحبه کاری موفق :
- تصویرسازی قبل از ورود به جلسه : یکی از مواردی که به شما کمک خواهد که جلوی یک سری اشتباهات رفتاری کلامی و غیر کلامی را بگیرد، تصویرسازی قبل جلسه مصاحبه است.
در این روش باید کلیه جلسه را در ذهنتون تصویر سازی کنید و البته فراموش نکنید که هرگز با این افکار که من فکر می کنم آنها مرا استخدام نمی کنند یا مطمئن هستم که در این جلسه پیروز نخواهم شد، وارد جلسه مصاحبه نشوید، چون همانطور که می دانید ما همان کسی خواهیم شد که در ذهنمان داریم.
تونی رابینز:
تمام محدویت هایی که دارید آنهایی هستند که خودتان در ذهنتان برای خود ایجاد کرده اید.
- در اتاق انتظار: مصاحبه شما از لحظه ورود شما به شرکت آغاز خواهد شد.
بنابراین مواظب حرکات و رفتار خود در اتاق انتظار باشید.
پیشنهادات برای اتاق انتظار :
- بهتر است به جای استفاده از موبایل یک کتاب همراه خود داشته باشید و شروع به مطالعه نمایید.
- تا زمانیکه متصدی از شما درخواست نکرده است ننشینید.
- ژست قدرت و اعتماد به نفس بگیرید.
تحقیقات نشان داده است که همانطور که افکار و روحیه ما بر روی بدن و فیزیک ما تاثیرگذار است، حالت بدنی ما نیز بر روی افکار ما تاثیر گذار است.
این بدان معنی است که اگر برای مدت پنج دقیقه ژست قدرت و اعتماد به نفس بگیریم، می توانیم بر روی افکارمان تاثیرگذار باشیم و احساس اعتماد به نفس داشته باشیم.
- با دست پر وارد اتاق انتظار نشوید زیرا شما را فردی بی نظم و بی عرضه جلوه می دهد.
- اگر در اتاق انتظار ساعت ها منتظر ماندید هرگز اعتراض نکنید و غر نزنید ولی شما همیشه زودتر زمان ملاقات در آنجا حاضر شوید.
- نحوه ورود: نحوه ورود شما به دیگران نشان می دهد که انتظار چه رفتاری را از دیگران دارید.
زمانیکه متصدی یا منشی اجازه ورود به شما می دهد، بدون تامل وارد شوید.
ابتدا در بزنید اگر حتی پاسخی نشنیدید وارد شود چون قبلا با منشی هماهنگ گرده اید. فراموش نکنید که حتما با لبخند وارد شوید.
اگر حتی فرد مصاحبه کننده به شما نگاه نمی کند شما صاف و با اعتماد به نفس وارد شوید.
- نحوه دست دادن : نکته ایی که در اینجا بسیار مهم است این است که چه کسی باید برای دست دادن پیش قدم شود؟
همیشه و همه جا کسی برای دست دادن دستش را دراز می کند که بیشترین قدرت را در آن جلسه دارد و چون در زمان مصاحبه، مصاحبه کننده قدرت بیشتری دارد پس بنابراین شما هرگز پیش قدم نشوید.
اگر مصاحبه کننده دستش را دراز کرد خیلی راحت با او دست می دهید و می نشینید.
- کجا بنشینید : در انتخاب صندلی بسیار دقت کنید. معمولا صندلی هایی که ارتفاع کمی دارند و یا در آنها فرو می روید، شما را ضعیف تر نشان می دهند.
در مورد اینکه کجا بنشینید نیز دقت کنید و سعی کنید کنار فرد مصاحبه کننده با زاویه 90 درجه بنشینید، نه روبروی او زیرا زمانیکه شما روبروی فرد می نشینید شما متخاصم بنظر خواهید آمد.
- حین جلسه : سعی کنید در 15 ثانیه اول دو بار اسم مصاحبه کننده را بر زبان بیاورید. مواظب باشید بعد از 30 ثانیه توضیح دادن درمورد خودتون و رزومه تون یک مکث کوتاه داشته باشید. اگر فرد مقابل شروع به صحبت کرد با حرکت سرتون حرف های او را تایید کنید و البته ارتباط چشمی را فراموش نکنید.
- ارتباط چشمی : در طول جلسه سعی کنید %60 تا70% درصد مواقع به مصاحبه کننده نگاه کنید و ارتباط چشمی را حفظ کنید. این بدان معنی نیست که باید زل بزنید، می توانید هر از چند گاهی به اطراف نگاه کنید و یا اگر فرد دیگری در جلسه حضور دارد با او ارتباط چشمی داشته باشید.
- حرکت های دست : یکی از نکات مهم در مورد دستان این هست که دستان شما با طرف مقابل صحبت می کند.
زبان بدن در مصاحبه کاری و استخدام
بنابراین دستان شما در طول جلسه به طور ناخودآگاه سیگنال هایی را برای مصاحبه کننده ارسال می کند. به عنوان مثال : دست های مشت شده نشان دهنده استرس شما هستش و یا زمانیکه دست به سینه می نشینید این پیام رو به طرف مقابل ارسال می کنید که افکار منفی در سر دارید و البته فراموش نکنید که تحقیقات نشان داده است که زمانیکه شما دست هایتان رابسته نگه می دارید، دیدگاهتون به طور ناخودآگاه منفی خواهد شد.
فراموش نکنید که در طول جلسه دست هایتان باز باشد و در هنگام صحبت از آنها استفاده کنید. مثلا می توانید برای نشان دادن اعداد یا مراحل یک کار، از دست هایتان بیشترین بهره را ببرید.
9.حرکت های پا : حرکت های پا می تواند سیگنال های مختلفی را به مصاحبه کننده مخابره کند. یکی از نکات مهم در مورد پاها این است که در جلسه مصاحبه هرگز پاهایتان را روی هم نندازید، زیرا هم یک نوع بی احترامی تلقی می شود و هم می توانند نشاندهنده افکار منفی شما باشد.
فراموش نکنید که پاهایتان را تکان ندهید چون نشاندهنده استرس درونی شماست.
10.نحوه خروج : وسایلتان را به آرامی و با حرکات ظریف و نه آشفته جمع کنید و باز اگر مصاحبه کننده دستش را جلو آورد دست بدهید، برگردید و از دفتر خارج شوید.
فراموش نکنید که اگر هنگام ورود در باز بود نیازی نیست در را ببندید ولی اگر در بسته بود، هنگام رفتن هم در را ببندید.
دیدگاهتان را بنویسید