مسیر شغلی حرفه مورد علاقه
![کت](https://ghamkhar.com/wp-content/uploads/2020/05/hunters-race-MYbhN8KaaEc-unsplash-e1598429309108.jpg)
مسیر شغلی حرفه مورد علاقه
افراد معمولا در شروع زندگی کاری و مسیر شغلی خود ،انتخاب های محدودی دارند زیرا مسیرشغلی اشان تحت تاثیر عوامل بسیاری از جمله فشارهای خانوادگی ، فشارهای اجتماعی ، فشارهای اقتصادی ،فشارهای فرهنگی و از همه مهم تر باورهای محدود کننده خود فرد می باشد که مورد آخر بیشترین تاثیر را بر انتخاب شغل دارد و نتیجه این می شود که فرد شغلی را انتخاب می کند “مناسب ” او نیست و اشتیاقی برای یادگیری و انجام آن ندارد.
خیلی از افراد در تمام زندگی شغلی خود کاری را انجام می دهند که نه تنها آنرا دوست ندارند بلکه هرروز بالاجبارسرکار می روند و این خیلی دردناک است زیرا شما بیشتر زمان مفید خود را در محل کار سپری می کنید . پس بهتر است شغلی راانتخاب کنیم که از آن لذت ببریم .
نتیجه انتخاب شغل مورد علاقه این می شود که رضایت شغلی فرد افزایش می یابد و زندگی شادتری تجربه می کند.
انتخاب مسیر شغلی مورد علاقه فرد:
اگر تصمیم گرفته اید که محدودیت های ذهنی خودرا(مانند اینکه من نمی توانم ، من اینقدر با هوش نیستم ، من در ایران زندگی می کنم ، خانواده من ثروتمند نیستند، سرمایه ندارم ، بدهی دارم و…) کنار بگذارید ، می تواند با استفاده از این 4مرحله به یک جمع بندی در مورد انتخاب شغل مورد علاقه برسید.
4 مرحله انتخاب مسیر شغلی مورد علاقه :
1.تصویرسازی و رویاپردازی :
- تصویرسازی موضوعی است که بسیاری از کتاب های روانشناسی درباره آن صحبت کرده اند که البته گاهی افراد آن راقانون جذب یا مثبت گرایی می نامند .موضوعی که بسیار مهم است نتیجه این فرآیند است که به فرد کمک می کند که تصویر ذهنی مشخصی از علائق و خواسته های خود را در ذهن خود خلق کند و از این طریق تا حدودی بر محدودیت ها ی ذهنی خود غلبه می کند.
این فرآیند ابتدا در ضمیر ناخودآگاه شما شکل می گیرد و کم کم شروع به گول زدن ذهن خود آگاه می کند و ذهن خود آگاه باور می کند که در دنیای واقعی نیز اتفاق افتاده است.
مایکل فلیپس رکورددار بیشترین مدال در یک دوره المپیک است . او می گوید که هر شب قبل خواب تصویر ذهنی خود را در حال مسابقه تجسم می کرده است و علاوه بر آن تصویر مشکلاتی که ممکن است در هنگام مسابقه داشته باشد را متصور می شده است . این تصویر سازی به فلیپس کمک می کند که در یکی از مسابقات که عینک شنای او پر از آب می شود او بتواند باچشم بسته شنا کند زیرا از قبل برای این لحظه آماده بوده است.
تمرین تصویر سازی و رویا پردازی :
تصویر سازی مثل ساخت یک عادت می باشد و باید به مغز خود آموزش دهید و تمرین کنید تا آنرا یاد بگیرید.
یک تمرین خیلی ساده این است که در ذهن خود یک غذایی که تا به حال نخورده اید را تصور کنید .حال تصور کنید که آن غذا در مقابل شما قرار دارد و آنرا در دهان خود می گذارید،در این لحظه آن رااحساس کنید و از خوردن آن لذت ببرید .چشمان خود را ببندید و طعم و بو و نرمی و تردی آن را در دهان خود احساس کنید.آیا دوست دارید درآن لحظه آن را بخورید؟ برای تمایل خوردن اون غذا چه عددی از 1 تا10 می دهید؟
-
تعیین شاخص های رضایتمندی در مسیر شغلی :
این شاخص ها در هر فردی متفاوت است و نمی توان یک شاخص کلی برای رضایت شغلی نوشت و برای همه افراد استفاده کرد.باید فرد کشف کند که چه چیز به او انگیزه می دهد و در رابطه به شغل مورد علاقه اش چه چیز باعث می شود از شغلش لذت ببرد.
-
ارزش های فرد:
ارزش ها معیارها و چارچوب های درونی هستند که کلیه رفتار ما را در طول زندگی شکل می دهند و باعث می شوند که حتی در شرایط سخت هم خود راملزم به انجام آن بدانیم .حال اگر شغل مورد علاقه ما منطبق بر ارزش های ما باشند،هرگز در شرایط سخت آنرا رها نخواهیم کرد.
-
نتیجه :
در این مرحله فرد سعی می کند یک غایت و نتیجه مطلوب از شغل مورد علاقه در نظر بگیرد و آنهارا یاداشت کند.مثلا یک جایگاه اجتماعی خاص ویا میزان مشخصی از درآمد را تعیین کند.
از طریق انجام این چهار مرحله فرد می تواند انتخاب های خود را تا حدی محدود کند.
دیدگاهتان را بنویسید