استخدام پذیری :
![](https://ghamkhar.com/wp-content/uploads/2020/05/manager-308474_1280-e1589628754734.png)
استخدام پذیری :
همه ما می دانیم دوران استخدام مدام العمر به سر آمده است و مانند گذشته نمی توان فقط یک تخصص در زمینه ایی خاص پیدا کرد و تا آخر عمر از آن استفاده کرد .امروزه برای پیدا کردن شغل مطلوب و یا مشاغل به صورت فریلنسرافراد باید دائما خود و آموزش هایشان و یا حتی ایده پردازی در مورد ایجاد شغل جدید را به روز رسانی کنند. در حال حاضر شغل هایی وجود دارد که ممکن است سه سال پیش اصلا وجود نداشته است .به عنوان مثال gamer بودن سال ها پیش به عنوان یک تفریح محسوب می شد ،اما اکنون شغلی محسوب می شود که افراد می توانند از آن درآمد زایی کنند.
هر کس که قصد دارد در بازار کار سهمی برای خود ایجاد کند باید میزان استخدام پذیری خود را بسجند و خبر خوب این است که می توان این ویژگی را ارتقإ داد.
استخدام پذیری طبق تعریف سی بی آی عبارتند از : “مجموعه ای از ویژگی ها ،مهارت ها و دانش که تمام شرکت کنندگان در بازار کار باید برای تاثیر گذاری لازم در محل کار (به نفع خودشان ،کارفرما و کل اقتصاد)دارا باشند.
این تعریف شامل خود-مدیریتی ،خود آگاهی ،آگاهی از نیاز جامعه و مشتریان احتمالی ،بازاریابی ، کارتیمی ،حل مسآله ،دانش استفاده از تکنولوژی روز ،خلاقیت و نوآوری ،کارآفرینی و هوش هیجانی می شود.
تمامی این موارد فوق می تواند اصولی باشد که بتواند استخدام پذیری فرد را بالا افزایش دهد.اما به طور کلی یک موضوع بسیار مهم که ممکن است به طور کلی استخدام پذیری افراد را تحت تاثیر قرار دهد پر انرژی بود و نشان دادن علاقه فرد برای بدست آوردن آن شغل است.هیچ کس دوست ندارد فردی را استخدام کند که کمرو وخجالتی ویا بی انرژی و بی انگیزه است.
اگر افراد بتوانند تمامی تخصص ،مهارت و ویژگی های فردی خود را پیدا کنند ونسبت به آن آگاهی پیدا کنند ،در واقع موفق شده اند که خلإهای شخصیتی خود را کشف کنند و برای رفع آن اقدامات لازم را انجام دهند.
یک روش بسیار ساده و موثر برای تعیین میزان استخدام پذیری افراد استفاده از جدول تحلیل SWOT(نقاط قوت ،نقاط ضعف ،فرصت ها ،تهدیدها) است.
روش SWOT چیست؟
این تحلیل هم در حوزه کسب و کار مورد استفاده قرار می گیرد و هم در حوزه شناخت فردی و تعیین میزان استخدام پذیری فرد، که مادر این مقاله به بررسی و تحلیل در حوزه فردی می پردازیم:
- نقاط قوت (strength):در ابتدا فرد باید تمام تخصص ها ،مهارتها، استعدادها ،ویژگی های مثبت فردی ،دوره های آموزشی گذرانده شده ،ویژگی های شخصیتی که به فرد درانجام بهتر شغل کمک می کند را برروی یک کاغذ یادداشت کند.
- نقاط ضعف (weakness):در این مرحله فرد باید خلإها ی موجود و ضعف های رفتاری ، شخصیتی و یادداشت مهارت ها و آموزش هایی که فرد برای احراز شغل ندیده است . یادداشت و آگاهی یافتن از نقاط ضعف باعث می شود فرد متوجه شود که برای پیدا کردن شغل دلخواه لازم است در چه زمینه ایی مهارت کسب کند.
- فرصت ها (opportunity): در این مرحله فرد به شناسایی و بررسی دقیق محیط خارجی ،یعنی فرصت هایی که امروزه در بازار کار وجود دارد می پردازد. به توجه به اینکه دنیای کار امروز به شدت متحول شده است واین تحول شامل شکل گیری مشاغل جدید و از بین رفتن مشاغل سنتی می باشد ، لازم است فرصت ها به سرعت شناسایی شوند.
- تهدیدها(threat):در مرحله آخر فرد باید به بررسی تهدید هایی که از محیط خارجی ممکن است به وجود بیاورد را شناسایی و یادداشت کند.
در این تحلیل دو مورد اول یعنی نقاط قوت و نقاط ضعف درونی هستند یعنی به خود فرد مربوط می شود و می تواند آنها را تغییر دهد،اما دو مورد آخر یعنی فرصت ها و تهدیدها بیرونی هستند و مربوط به محیط خارجی می شود و از کنترل فرد خارج است.
مزایای تحلیل SWOT:
- تخصص ها و مهارت ها ی فرد را مشخص می کند.
- آموزش هایی که فرد لازم است ببیند را مشخص می کند.
- اعتماد به نفس فردرا افزایش می دهد.
- انگیزه فرد بر یافتن شغل مورد علاقه افزایش میدهد.
- کشف مشاغل جدید که متناسب با توانایی های فرد باشد.
- پیش بینی تهدید ها و حتی فرصت های احتمالی .
دیدگاهتان را بنویسید